Hoppa till innehåll

Köpa aktier nybörjare – de bästa tipsen

Vad är en fondrobot?

Allt fler blir intresserade av att investera i olika typer av aktier. Mäklare som Avanza och Nordnet har det gjort det väldigt enkelt att köpa aktier nybörjare och hänga med i kurserna. Men vad ska du egentligen tänka på som nybörjare? Finns det några säkra kort du kan satsa på? Det finns många så kallade aktieskolor på nätet som lär dig allt om hur du bör tänka för att minimera risken.

Köpa aktier nybörjare med låg risk

Ingen kan veta vad som kommer hända på börsen till 100% men många försöker förutspå det. Du kan till exempel söka efter köpvärda aktier 2021 och se vad som är i topp.

De flesta börshajar rekommenderar att du sprider ut dina köp på minst 10 aktier för att minimera risken. Det beror förstås också på vilken budget du har som köpare och dina mål.

Investera gärna i branscher som du är intresserad av då det är större chans att du sätter dig in i möjligheterna. Då kommer du förmodligen läsa fler nyheter.

Köp aktier av din bank

Många nybörjare väljer att köpa aktier från sin bank då det ofta känns tryggare. Det brukar vara en mer långsiktig investering i jämförelse med de aktiemäklare som finns tillgängliga.

Fundera på om du vill ha snabb avkastning eller om du är intresserad av något mer långvarigt. Ha tålamod både vid upp och nedgång. Köp aktier och lita på din magkänsla samtidigt som du lyssnar på de experter du gillar. Då har du en bra grund att stå på.